Paramaribo,  december 12, 2021

Na nauwelijks 3 dagen terug te zijn van een 3 maanden stage in Europa, werd Shaquille van Zichem telefonisch benaderd door de promotors van het Homegrown gala om een gevecht aan te gaan tegen Rayan Kadosoe, een MMA-vechter van Firstclass Boxing.  Dit gevecht zou al over 3 dagen plaatsvinden  en dan ook nog in een gewichtsklasse hoger dan van Van Zichem.
"Vanwege de korte tijdsduur, was het sowieso een risico om dit gevecht aan te nemen, omdat ik net 3 dagen terug vanuit Nederland (de kou) kwam, veel te weinig tijd dus voor mijn lichaam om goed te kunnen acclimatiseren. Daarnaast ging het om een gewichtsklasse tot 86 kg en ik vecht in de gewichtsklasse  – 77 kg.  Maar..... Ququmatz staat in voor alle uitdagingen, dusssss.....de partij werd zonder te lang nadenken, aangenomen!" aldus Shaquille van Zichem.
Ondanks heel veel controverse en tegenwerkingen vanuit de organisatie  van Homegrown  o.l.v. Benito Linger, won Shaquille dit gevecht op Unanimous decision!  
“Het was net een uitwedstrijd voor mij. Ook leek het alsof ik niet alleen vocht tegen Rayan Kadosoe, maar ook tegen de organisatie; echter, dit alles raakte mij totaal niet, integendeel.. ik lachte gewoon om alles en dacht: wie het laatst lacht……lacht het hardst. En ik kan je zeggen: ik lach nog steeds….. dat kan ik niet zeggen van de andere kant." zegt Shaquille.

De Team Yvel vechter geeft aan, nu de feestdagen door te brengen met familie en vrienden.
"In februari 2022 vertrek ik voor 6 maanden naar Miami voor een trainingskamp  bij the Goathed Academy. Ik zal daar 6 keer vechten en kom terug naar Suriname als Amateur Wereld Kampioen!!!"
zegt shaquille.

Shaquille van Zichem hervat trainingskamp te Miami

28 Oct 2022, 11:48

van Zichem wint zijn 3e partij met een gebroken duim

16 Jul 2022, 00:49

MMA-record: 3 - 0

14 Jul 2022, 16:54

Van Zichem aast op amateur wereldtitel MMA

15 Apr 2022, 20:02

SvZ won zijn 2de amateur partij in Suriname

02 Feb 2022, 01:02