In Miami herhaalde het voorval in Suriname zich: drie dagen voor een toernooi, werd onze Surinaamse vechter benaderd voor een partij tegen de Amerikaan Tyler Gunderson. Deze Amerikaan had op dat moment al een record van 7 – 4 ( 7 wedstrijden gewonnen en 4 verloren) op zijn naam staan, wat dus betekent dat hij 6x meer vechtervaring heeft dan Shaquille, die toen een record van 2 -0 had.
Ondanks de korte tijdsduur, waarin hij ook nog op zijn wedstrijdsgewicht moest komen, nam Ququmatz ook deze uitdaging aan.

“Met deze wedstrijd heb ik mezelf kunnen bewijzen waar ik sta!” aldus Shaquille.  

De voorbereiding naar dit gevecht toe, is niet zonder ‘problemen’ verlopen. “Dit  gevecht was net een rollercoaster. Allereerst was de lokatie van de wedstrijd, met de auto, 4 uur verwijderd van mijn verblijf. Tot 3 uur voor de aanvang van het gala was ik nog niet vertrokken vanuit mijn lokatie. Door enkele misverstanden binnen de gym was er niemand die met mij meekon naar die wedstrijd en er was ook  niemand die mij ernaar toe kon brengen. Ik heb uiteindelijk op het allerlaatste moment een vriend opgebeld en reed ik zelf naar de wedstrijdlokatie.”

Vermoeid, maar heel erg gemotiveerd arriveerde Shaquille op lokatie in Fort Pierce en maakte zich gelijk klaar voor zijn gevecht. En toen begon het: onze future world champion met 2 partijen op zijn naam tegen de vechter met 11 partijen op zijn naam.

Het duurde niet lang voordat Shaquille één van zijn favoriete worsteltechnieken toepaste, door zijn tegenstander op te tillen en op de grond te gooien. Deze techniek heeft hij succesvol in iedere ronde toegepast. Het leek een eenzijdige strijd, totdat Shaquille werd geraakt met een uppercut  en zijn neus bloedde. “ Toen ik zag dat mijn neus bloedde, dacht ik van: ik ga deze man ook laten bloeden.”

Deze gedachte uitgevoerd, bezorgde shaquille zijn tegenstander een bloedlip, door middel van een reeks stoten naar het gezicht.  Na in alle 3 rondes volledig te domineren, won Shaquille dit gevecht op Unanimous decision: nieuwe record 3 – 0!

Shaquille van Zichem hervat trainingskamp te Miami

28 Oct 2022, 11:48

van Zichem wint zijn 3e partij met een gebroken duim

16 Jul 2022, 00:49

MMA-record: 3 - 0

14 Jul 2022, 16:54

Van Zichem aast op amateur wereldtitel MMA

15 Apr 2022, 20:02

SvZ won zijn 2de amateur partij in Suriname

02 Feb 2022, 01:02