"Alles is nu in orde". Met deze woorden geeft de Surinaamse MMA-vechter, Shaquille van Zichem aan, dat hij, na een revalidatieperiode van ongeveer drie maanden, wederom gestart is zijn laatste trainingskamp voor dit jaar, in Miami, bij de Goatshed Academy, af te ronden. Momenteel traint hij zes dagen per week, zes uren per dag, heel intensief.

Tijdens zijn laatste succesvolle wedstrijd op 16 april te Fort Pierce, Florida, brak hij ongelukkigerwijs zijn duim, maar dat weerhield hem niet de partij af te maken en om als winnaar uitgeroepen te worden. Na een goed doordacht besluit voor een duimoperatie, met de nodige revalidatieperiode, bevindt hij zich nu weer in de gym van de Goatshed Academy. Tijdens de revalidatieperiode in Suriname heeft hij twee scans laten maken; daaruit bleek dat de duim van de Surinaamse MMA-vechter al goed herstellende was. Reden dus om met trainen te beginnen, weliswaar op een laag pitje. Nadat hij de intensiteit van zijn trainingen mocht opvoeren, vertrok hij naar Miami om aldaar zijn trainingskamp voort te zetten.

Van Zichem, die in augustus 2021 zijn MMA-debuut maakte, geeft aan dat hij tot dusver geen last heeft van zijn geopereerde duim. Er zit een ijzeren plaat in, maar hij twijfelt om die te laten verwijderen, omdat deze ingreep hem weer voor een maand uit de octagon zal houden. “Ik wil op dit moment geen rustpauze, vooral niet, met het oog op de gevechten die reeds gepland zijn. ” De ijzeren plaat in zijn duim vormt ook geen obstakel voor hem tijdens zijn zware trainingen. Van verwijderen hoeft er  voorlopig dus geen sprake te zijn. De vechter wil zo snel mogelijk weer in de octagon staan. De planning was al in oktober, maar dat is helaas niet gelukt. Er was namelijk een partij gepland voor 1 oktober, maar de tegenstander heeft geweigerd om uit te komen tegen Van Zichem. De hoop was toen op 8 oktober, maar ook die tegenstander heeft zich op het laatste moment teruggetrokken. De focus is nu op november.

Over zijn volgende partij wil Van Zichem nog niet veel kwijt. “We zijn met iets groots bezig, maar ik kan nog niets bekend maken.” Zijn eerstvolgende partij zal mogelijk rond medio november plaatsvinden. Behalve momenteel heel intensief trainen, moet Van Zichem ook afvallen. “Ik moet een bepaald gewicht halen en dat is 77 kilogram, daarom train ik heel hard en ik moet extra op mijn voeding letten.”  Al met al staat er veel gepland en wordt er vol enthousiasme uitgekeken naar de komende maanden.

Shaquille van Zichem hervat trainingskamp te Miami

28 Oct 2022, 11:48

van Zichem wint zijn 3e partij met een gebroken duim

16 Jul 2022, 00:49

MMA-record: 3 - 0

14 Jul 2022, 16:54

Van Zichem aast op amateur wereldtitel MMA

15 Apr 2022, 20:02

SvZ won zijn 2de amateur partij in Suriname

02 Feb 2022, 01:02